Keresés

Facebook és RSS

Haf cikkei

Piper - egy Pixar rajfilm a félelmeink legyőzőséről

Overlay?src0=https%3a%2f%2fi.vimeocdn.com%2fvideo%2f600453872 1280x720.jpg&src1=https%3a%2f%2ff.vimeocdn.com%2fimages v6%2fshare%2fplay icon overlay
Egy Pixar rajfilm a félelmeink legyőzőséről.

Én leszek a te karod, te leszel az én szemem

Maxresdefault
Egy vak és egy kéz nélküli ember összefog, hogy az ipari szennyezéstől kipuszuló természeten segítsen: fákat ültetnek. Persze nem sikerül azonnal. Az első évben 800-ből csak 2 maradt életben. De nem adták föl.

Meditáció kezdőknek

592225518
A Happify rajzfilmje. Hogyan meditáljunk? Miért meditáljunk? Mennyit meditáljunk? Lényegre törő és közérthető magyarázat mindössze két percben. Magyar felirattal.

José Mujica, Uruguay elnöke a mértékletességről, civilizációnk szükségletéről, az emberi természetről és fejlődésről

543688319
Néhány gondolat belőle: dönthetsz úgy, hogy kevéssel is beéred - nem a szegénységet dicsőítem, hanem a mértékletességet. A probléma nem az erőforrások hiánya, hanem a kormányzás válsága. A kormányok azzal foglalatoskodnak, hogy megnyerjék a következő választást.... a hatalomért harcolunk, és elfelejtjük az emberek és a világ gondjait. Az emberi természet olyan, hogy végül a szenvedéseinkből sokkal könnyebben tanulunk, mint a gondtalan életből. Nem élheted az életed, amíg haragot táplálsz.

Internetes szűrőbuborékban élünk - tudtad?

0f550197b90f20147576a51962258dc5ac7ac82d 800x600
A videó körüljárja annak okait is következményeit, hogy a vezető online médiák, mint a Facebook és a Google egyedi szűrővel "szájunk íze szerint" szűri a falunkat illetve a találataink listáját, az nem is tudatosul, de egy "szűrőbuborékba" kerülünk, növelve ezzel a távolságot köztünk és az igazság különböző aspektusai között.

Elfoglalt brókerből lett boldog remete

7 2
Geofizikus volt, jól kereső bróker, de váltott: a zempléni erdőben lakik, havi 20-30 ezer forintból él, ásványokat gyűjt, fest, és végre élvezi az életét. Azt mondja, a legtöbb ember nem tud jól élni.

Arról, hogy meghalok - Birtalan Balázs

Halal ereklyei
Az életre szokás úgy tekinteni, mint egy egydimenziós valóságra, amit egyetlen értelmes mérőszámmal lehet értékelni: a hosszával. Ezzel nem értek egyet. Az életnek a hosszán kívül legalább két másik releváns dimenziója van. Az egyik a szélessége: hogy mennyire változatos életet élt valaki.

Interaktív naprendszertérkép

Naprendszer
Jerome Gommers, egy holland infografikus készített egy olyan naprendszertérképet, amin interaktívan követketőek a bolygók periódusideje, és együttállása.

Kenu mentés lábbal, ritmussal - egy mabuli kislány ügyessége

Maxresdefault
Mabulban (Sabah, Malájzia) egy kislány segít a bajbajutottakon - egyszerűen a lábával, ügyességével. Bámulatos.

Egy buszsofőr, aki önmaga helyett az utasokat védte

2
Megmentette a rajkai gyerekeket a buszsofőr, a lábát amputálni kellett A rajkai busz elé hajtott egy szerb kamion, az ütközés volt a jobb választás. Kiss István egyetlen gondolata az volt, hogy az utasokat védje. Cséfalvay Attila - 2015.07.18. 18:00 Megosztás: Facebook Twitter E-mail Huszonnyolc rajkai gyereket mentett meg az a dunaszigeti buszsofőr, aki egy iskolai kiránduláson két hete Mohácsnál az eléjük hajtó szerb kamionnak hajtott. Ha elrántja a kormányt, felborulnak vagy lezuhannak a felüljáróról. Az ütközés után térd alatt amputálni kellett a sofőr lábát, rajta kívül azonban más nem sérült meg.

Magyarország egyik leggazdagabb embere, Gattyán György mesél lényegi tapasztalatairól

Hqdefault
Néhány gondolat belőle: sokat dolgozott azon, hogy ne függjön attól, hogy mennyi pénze van, edzette a lelki erejét, és azt vallja, hogy nincs sikertelenség, csak tanulmánymunka.

Biliárd felsőfokon

Maxresdefault
Elképesztő mi minden hozható ki a biliárdból - a videó magáért beszél.
0
1
1